kalvsvik.jpg
Kv. Kalvsvik, Installation, NCC

Kv. Kalvsvik

NCC bygger 229 hyresrätter för Haninge Bostäder

NCC har fått i uppdrag att bygga Kvarteret Kalvsvik med 229 hyresrätter för Haninge Bostäder i Jordbro, söder om Stockholm. Bostadshusen kommer att ligga centralt med närhet till centrum, pendeltågstation och grönområden. Ordern är värd 299 MSEK

Södra delen av Jordbro byggdes ut under 1950 till 1970-talet och består idag huvudsakligen av hyresrätter i flerfamiljshus.

Vi är tacksamma att kunna bidra positivt till utvecklingen av Jordbro med både nya fina hus och flera nya hyresrätter på en gång, säger Christoph Vejde, VD för Haninge Bostäder AB.

De nya hyreslägenheterna byggs i punkthus om sex till åtta våningar i storleken 1 till 3 rum och kök. Samtliga lägenheter får öppen planlösning och balkong eller uteplats.

Tillsammans med Haninge Bostäder har vi hittat lösningar som förbättrar boendemiljön i området och ger hyresgäster fina funktionella bostäder med lågt energibehov, bra inomhusklimat och gedigna material, säger Henrik Landelius, chef för NCC Building Sweden.

NCC:s arbete påbörjas till sommaren 2016 och kvarteret kommer att stå helt klart i januari 2019. De första hyresgästerna beräknas kunna flytta in under sommaren 2018.

Aircano AB installerade styr & reglerutrustning i samtliga fastigheter för att möjliggöra övervakning enligt NCC’s & Haninge Bostäders standard.